AngularJS Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to AngularJS Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : D

Explaination

ng-bind directive binds the AngularJS Application data to HTML tags. ng-bind updates the model created by ng-model directive to be displayed in the html tag whenever user input something in the control or updates the html control's data when model data is updated by controller.

Q 3 - AngularJS application expressions are pure JavaScript expressions.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

AngularJS application expressions are pure JavaScript expressions.

Answer : A

Explaination

$dirty flag states that value in the form has been changed.

Q 5 - $http service is used to make an Ajax call to server.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

AngularJS provides $http control which works as a service to make ajax call to read data from the server.

Q 6 - config phase is the phase during which AngularJS bootstraps itself.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

config phase is the phase during which AngularJS bootstraps itself.

Q 7 - On which of the following types of component can we create a custom directive?

A - Element directives

B - Attribute

C - CSS

D - All of the above.

Answer : D

Explaination

AngularJS provides support to create custom directives for following type of elements.

  • Element directives - Directive activates when a matching element is encountered.

  • Attribute - Directive activates when a matching attribute is encountered.

  • CSS - Directive activates when a matching css style is encountered.

  • Comment - Directive activates when a matching comment is encountered.

Q 8 - AngularJS uses one way data binding.

A - false

B - true

Answer : A

Explaination

No! AngularJS uses two way data binding.

Q 9 - uppercase filter is applied to an expression using pipe character

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

uppercase filter is applied to an expression using pipe character.

Q 10 - orderby filter is applied to an expression using pipe character.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

orderby filter is applied to an expression using pipe character.


angularjs_questions_answers.htm

Advertisements