C# Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to C#. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : C

Explanation

Both of the above options are correct.

Q 3 - Which of the following converts a type (integer or string type) to date-time structures in C#?

A - ToString

B - ToSingle

C - ToChar

D - ToDateTime

Answer : D

Explanation

ToDateTime() method converts a type (integer or string type) to date-time structures.

Q 4 - Which of the following converts a type to an unsigned long type in C#?

A - ToType

B - ToUInt16

C - ToUInt32

D - ToString

Answer : C

Explanation

ToUInt32() method converts a type to an unsigned long type.

Q 5 - Which of the following access specifier in C# allows a class to expose its member variables and member functions to other functions and objects?

A - Public

B - Private

C - Protected

D - Internal

Answer : A

Explanation

Public access specifier allows a class to expose its member variables and member functions to other functions and objects.

Q 8 - The assignment operators cannot be overloaded.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

The assignment operators cannot be overloaded.

Q 9 - Which of the following preprocessor directive allows you to undefine a symbol in C#?

A - define

B - undef

C - region

D - endregion

Answer : B

Explanation

#undef: It allows you to undefine a symbol.

Q 10 - Which of the following preprocessor directive marks the end of a #region block in C#?

A - warning

B - region

C - endregion

D - error

Answer : C

Explanation

#endregion − It marks the end of a #region block.


csharp_questions_answers.htm

Advertisements