DB2 Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to DB2. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - How many databases can a DB2 system manage?

A - 1 database

B - 65279 databases

C - 10 databases

D - Unlimited

Answer : B

Explanation

This is self explanatory.

Answer : C

Explanation

A partitioned table space can house one table and allows a table to be divided by rows into partitions that the system can manage separately.

Answer : B

Explanation

An indexed is stored in B-tree format.

Q 4 - What does application plan contains?

A - DBRM

B - Package

C - Both A & B

D - None of these

Answer : C

Explanation

Application plan consists of one or more DBRM & application package which is kept in buffer pool during program execution.

Q 5 - Which operation is not associated with cursor?

A - Declare

B - Open

C - Read

D - Close

Answer : C

Explanation

We do not use read statement with cursor instead we use fetch statement.

Q 6 - Which command is used to commit a transaction in CICS program?

A - AUTO COMMIT

B - SYNCPOINT

C - ROLLBACK

D - COMMIT

Answer : B

Explanation

SYNCPOINT is used to commit a transaction in CICS program.

Q 7 - Which utility is take the backup of table spaces and index spaces?

A - RUNSTATS

B - REORG

C - RECOVER

D - COPY

Answer : D

Explanation

Copy utility is used to take the back up of table spaces and index spaces.

Q 8 - A buffer pool is the main storage that is reserved to satisfy the buffering requirements for one or more tablespaces or indexes. State whether true or false?

A - False

B - True

Answer : B

Explanation

This statement is correct.

Q 9 - All SQL statements other than INCLUDE and DECLARE TABLE must appear in Procedure Division. State whether true or false?

A - False

B - True

Answer : B

Explanation

This is self explanatory.

Q 10 - Which field in SQLCA shows the number of updated rows after update statement?

A - SQLCODE

B - SQLERRM

C - SQLERRD

D - None of these

Answer : C

Explanation

Check the value of SQLERRD to know how many rows got updated after an update statement.


db2_questions_answers.htm

Advertisements