QC Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to QC Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - What is defined as a set of development and quality assurance efforts performed to achieve a common goal, based on the release timeline?

A - Test Set

B - Requirement

C - Test Plan

D - Cycle

Answer : D

Explanation

Cycle is defined as a set of development and quality assurance efforts performed to achieve a common goal, based on the release timeline.

Q 2 - When should tests be automated? (Select two.)

  1. When tests are executed only once

  2. When tests check a multi-user client/server system

  3. When tests require immediate execution

  4. When tests check how easy the application is to use

  5. When tests check the stability of application basic functionality

A - (1) and (3) only

B - (2) and (5) Only

C - (2) and (4) Only

D - (4) and (5) only

Answer : B

Explanation

Tests are automated while testing multi-user client/server system and also check the stability of application basic functionality

Answer : D

Explanation

It creates duplicate representative requirements for any re-imported activities that have different GUIDs than before.

Q 4 - What does baseline enable a user to do? (Select two.)

  1. Establish a snapshot of the library at a specific point in time

  2. Establish a screenshot of the Library Tree at every point in time

  3. Keep track of changes made to a project over time

  4. Keep track of modifications made to the Quality Center software over time

  5. Keep track of changes made to a project plan over time

A - (1) and (3) only

B - (2) and (4) only

C - (1) and (2) only

D - (3) and (5) only

Answer : A

Explanation

baseline enables to Establish a snapshot of the library at a specific point in time and to Keep track of changes made to a project over time

Q 5 - The Test Set Tree can contain as many top-level Test Set folders as you need, and each sublevel can have its own sublevels, What is the maximum number of Test Set subfolders allowed?

A - 254

B - 675

C - 676

D - 999

Answer : C

Explanation

676 is the maximum number of Test Set subfolders allowed.

Q 6 - To find a specific test by Test ID in the Test Grid, choose ________ and enter the test ID

A - Test > Go to Test

B - Test > find Test

C - Test > search Test

D - Test > link Test

Answer : A

Explanation

Test > Go to Test and enter the test ID to find a specific test by Test ID in the Test Grid.

Q 7 - A _________ is a view of a ALM window with the settings you apply to it.

A - Personal view

B - My view

C - Favorite view

D - User view

Answer : C

Explanation

Favorite view is a view of a ALM window with the settings you apply to it.

Answer : A

Explanation

Each requirement type with risk-based quality management enabled supports either Risk analysis or risk assessment

Q 9 - You use the _________ pages to specify the information from the test plan tree view of the Test Plan module that should appear in the project document.

A - Subject Tree

B - Subject Tests

C - Subject plans

D - Both A & B

Answer : D

Explanation

We can use the Subject Tree & Subject Tests pages to specify the information from the test plan tree view of the Test Plan module that should appear in the project document.

Q 10 - ALM assigns the image a unique file name with a _______ Extension.

A - .jpeg

B - .gif

C - .doc

D - .jpg

Answer : D

Explanation

The Image with a .jpg extension.


qc_questions_answers.htm

Advertisements