QTP Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to QTP Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - How do you Interrupt/Pause a running session ?

  1. Automation > Pause.

  2. Run > Pause

  3. Tools > Pause

  4. Clicking on Pause button at toolbar

  5. Pressing Pause Keyboard button

A - (1) only

B - (2) Only

C - (2) (4) and (5) Only

D - (2) and (4) only

Answer : C

Explanation

A run session can be paused by pressing Pause keyboard button or Clicking the pause button or selecting Run > Pause menu option.

Q 2 - Why do you use Add-in Manager?

  1. to open UFT.

  2. to load objects and properties for testing your application

  3. to load support for testing your application.

  4. to create object repository for testing your application

A - (1) (2) and (3) only

B - (3) Only

C - (1) and(3) Only

D - All (1) (2) (3) and (4)

Answer : B

Explanation

You use the Add-in Manager to load support for testing your applications.

Q 3 - When you use 'Object' Property of an object. What does it imply?

  1. you get a reference to the DOM object

  2. you can access the internal methods and properties of the object

  3. you can use an object that is not in Object Repository

  4. you can access the test object properties of an object from object repository

A - (1) and (2) only

B - (3) Only

C - (1) and(3) Only

D - All (1) (2) (3) and (4)

Answer : A

Explanation

Object property accesses the internal methods and properties also references to the DOM object.

Q 4 - Which term is used to define a string of special characters that define the condition of the search?

A - constant expression

B - regular expression

C - placeholder

D - parameter

Answer : B

Explanation

regular expression is used to define a string of special characters that define the condition of the search.

Q 5 - Which feature requires a connection to ALM?

  1. Version Control

  2. Jump to Step

  3. System Monitor

  4. Save Test with Resources

A - (1) (2) and (3) only

B - (3) Only

C - (1) Only

D - All (1) (2) (3) and (4)

Answer : C

Explanation

User has to connect to ALM if Version Control is enabled for the project.

Answer : D

Explanation

There are four capture levels available in UFT - None, Minimum, Partial and Complete. Can be found under Tools > Options> Active Screen.

Q 7 - A checkpoint returns a _________ value.

A - Integer

B - Float

C - Boolean

D - Checkpoint does not return a value

Answer : C

Explanation

Checkpoint returns a Boolean value.

Q 8 - If the local data table contains 5 rows and global data table contains 2 rows, how many times the test will iterate?

A - 1

B - 2

C - 5

D - 10

Answer : D

Explanation

Test will iterate for each of the rows in global datasheet. Hence 10 is the correct answer

Q 9 - When you export a captured movie to a file, the file is saved as ________ file.

A - mpg

B - dat

C - fbr

D - fsr

Answer : C

Explanation

When you export a captured movie to a file, the file is saved as fbr file.

Answer : A

Explanation

Data is overwritten when column headers in Excel and the data table match.


qtp_questions_answers.htm

Advertisements