SAP ABAP Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP ABAP. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - In SAP ABAP high level architecture, which of the following layer consists of input devices like web browser, mobile devices?

A - Presentation Layer

B - Application Layer

C - Database Layer

D - None of the above

Answer : A

Explanation

The Presentation layer consists of any input device that can be used to control SAP system. This could be a web browser, a mobile device and so on.

Answer : D

Explanation

You can use any number of radio button groups are allowed in 1 screen.

Q 3 - In a chained statement in ABAP program, which of the below syntax are used for writing the identical part, to separate variables and to end the statement?

A - : , .

B - , . :

C - . , :

D -, : .

Answer : A

Q 4 - Which of the below program are not executable and act as container programs for subroutines that should only be called externally?

A - Type K

B - Type F

C - Type J

D - Type S

Answer : D

Q 5 - To create new dynamic programs during the runtime of an ABAP program, which of the below must be used?

A - Internal Table

B - Modularization

C - Dimension Table

D - Sorted Table

Answer : A

Q 6 - If an error occurs during generation of subroutine pool, which of the below contains the name of the program in which the error possibly occurred?

A - MESSAGE<mess>

B - INCLUDE<incl>

C - LINE<line>

D - WORD<word>

E - OFFSET<offs>

Answer : B

Q 7 - ABAP contains a series of statements that allow you to leave an event block. Which of the below is specifically used to leave a GET event block?

A - STOP

B - REJECT

C - CHECK

D - EXIT

Answer : B

Q 8 - In SAP ABAP, SAP memory is a global memory whereas ABAP memory is local memory?

A - True

B - False

Answer : A

Q 9 - Which of the below work process in R/3 system provides lock mechanism?

A - Dialog

B - Update

C - Enqueue

D - Spool

Answer : C

Explanation

Dialog or Online (processes only one request at a time).

Update (primary or secondary)

Enqueue (Lock mechanism).

Spool (generated online or during back ground processing for printing).

Q 10 - In which of update type, match code data is accessed using a database view?

A - Type A

B - Type P

C - Type I

D - Type L

Answer : C

Explanation

In Update type I, access to the match code data is managed using a database view.


sap_abap_questions_answers.htm

Advertisements