SAP Basis Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Basis. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : C

Explanation

Transport and Batch job Administrator −

  • Managing batch job scheduling and replication
  • Manage SAP Control access in system landscape

Q 2 - Which of the following is known as open technology software component that provides you a platform to run critical business applications and integration between people, processes and information?

A - SAP Business Warehouse

B - SAP NetWeaver

C - SAP Fiori Apps

D - SAP Data Services

Answer : B

Explanation

SAP NetWeaver is known as open technology software component that provides you a platform to run critical business applications and integration between people, processes and information. It allows the composition, provisioning, and management of SAP and non-SAP applications across a heterogeneous software environment.

Q 3 - Which of the following user type in SAP system is used for interactive system access from GUI?

A - Dialog

B - Service

C - Communication

D - System

Answer : A

Q 4 - In SAP system, you can set the number of incorrect login attempts and then system can?

A - End the Session

B - Lock the User account

C - Both of these

D - None of these

Answer : C

Explanation

You can set the number of incorrect login attempts and then system can end the session or can also lock the user account if parameter value is set by Administrator.

Q 5 - To run an ABAP program with more than one selection screen as a background job, which of the following can be used?

A - Variant

B - External Program

C - Function Module

D - None of these

Answer : A

Q 6 - When a job is in Active state it can’t be unscheduled till it’s completed?

A - True

B - False

Answer : A

Q 7 - Which of the following client should be used to configure STMS?

A - 000

B - 001

C - 066

D - 800

Answer : A

Q 8 - Which of the following log record value shows that a warning was issued and objects were transported successfully?

A - 0

B - 4

C - 8

D - 12

Answer : B

Explanation

0 − This value represents that export was successful.

4 − This value represents that a warning was issued and objects were transported successfully.

8 − This represents that a warning was issued and at least one object could not be transported.

12 or higher − This value represents an error in transport request and it is normally not resulted cos of objects in TR and probably occur cos of system failure.

Q 9 - A Transport request consist of which of the following files?

A - COFILE

B - DATAFILE

C - A and B

D - None of these

Answer : C

Q 10 - Which of the following is used to deploy a new patch in Java stack?

A - SPAM

B - SAINT

C - SDM

D - All of the above

Answer : C


sap_basis_questions_answers.htm

Advertisements