SAP BODS Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP BODS. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : D

Q 2 - Which of the following is not a repository type in Data Services architecture?

A - Local

B - Central

C - Shared

D - Profiler

Answer : C

Explanation

There are three type of repositories in Data Services −

  • Local
  • Central
  • Profiler

Q 3 - When a variable is used multiple times within a job, it is always suggested to use local variable?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

When the variable will need to be used multiple times within a job, global variable is used.

Q 4 - Which of the following is used to create a local repository in Data services?

A - Data Services Server Manager

B - Data Services Workbench

C - Data Services Repository Manager

D - Data Services Locale selector

E - CMC

Answer : C

Explanation

Create a database Local_Repo and go to Data Services Repository Manager. Configure database as local repository.

Q 5 - Which of the following property of data flow can be used to improve the performance of operations such as joins, groups, sorts, filtering, lookups, and table comparisons?

A - Degree of parallelism

B - Use Database links

C - Cache Type

D - Execute only once

Answer : C

Explanation

You can cache data to improve performance of operations such as joins, groups, sorts, filtering, lookups, and table comparisons. You can select one of the following values for the Cache type option on your data flow Properties window −

In-memory − Choose this value if your data flow processes a small amount of data that can fit in the available memory.

Pageable − This value is the default.

Q 6 - Which of the following is not a transformation type under data integration?

A - Data_Generator

B - Data_Transfer

C - Effective_Date

D - Hierarchy_flattening

E - Data Cleanse

Answer : E

Explanation

Data Integration transforms are used for data extraction, transform and load to DW system. It ensures data integrity and improves developer productivity.

  • Data_Generator
  • Data_Transfer
  • Effective_Date
  • Hierarchy_flattening
  • Table_Comparision, etc.

Data Cleanse- Data quality transformation.

Answer : A

Explanation

In TDP, Create annotations in form of entities, type, etc. and Input is not changed.

Q 8 - Which of the following parameter allows you to maintain the history of all the changes made to an object. You can check all the previous versions and revert to the older versions?

A - Authentication

B - Authorization

C - Auditing

D - Recovery

Answer : C

Q 9 - As per recommendation for naming conventions, what should be prefix with data store?

A - N/A

B - DF_

C - _DS

D - WF_

Answer : A

Q 10 - Which of the following is default cache type to increase the performance of data transformation occur in memory?

A - In Memory

B - Pageable

C - I/O Disk

D - None of these

Answer : B

Explanation

Pageable cache is default cache type. It should be used when data flow processes large amount of data that doesn’t fit into memory.


sap_bods_questions_answers.htm

Advertisements