SAP CCA Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP CCA. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following contains master data objects: Cost center, activity types and Static key figures?

A - Cost Center

B - Profit Centers

C - Investment Centers

D - None of these

Answer : A

Explanation

Cost Center represents a smallest unit of responsibility in an organization and contains master data objects: Cost center, activity types and Static key figures.

Q 2 - Cost element for Order settlement is an example of?

A - Primary Cost element

B - Secondary Cost Element

C - Cost Center

D - None of these

Answer : B

Explanation

Secondary Cost Elements

These elements are maintained in Cost Accounting. To create a secondary cost element, system checks account already exists in Financial Accounting and if an account exists, secondary cost element can’t be created.

Common examples of secondary cost elements −

Cost element for Order settlement

Q 3 - While creating a Cost element group structure, you can create which of the following elements in Cost element group structure?

A - Same Level

B - Lower Level

C - Cost Element

D - B & C

E - All of the above

Answer : E

Q 4 - Which of the following provides a transaction-based and cross-functional approach for activity output in which several cost centers are involved?

A - Cost Center Accounting

B - Internal Orders

C - Activity Based Costing

D - All of the above

Answer : C

Q 5 - Costs and revenues incurred for activities for external partners or for internal activities that do not form part of the core business for your organization are monitored using?

A - Internal Order

B - Investment Order

C - Accrual Order

D - Order with Revenues

Answer : D

Explanation

Investment cost related to fixed assets are monitored using Investment orders.

Period-related accrual calculation between expenses in FI and the costing-based costs debited in Cost Accounting are monitored using Accrual orders.

Costs and revenues incurred for activities for external partners or for internal activities that do not form part of the core business for your organization are monitored using order with revenues.

Q 6 - Which of the following allows you to calculate key figures in cost accounting like- ROI, Cash flow etc. and it allows you to delegate responsibility to decentralized units and allows you to treat as separate companies in a company?

A - Cost Center

B - Profit Center

C - Investment Center

D - Cost Center Element

Answer : B

Explanation

SAP CO-Profit center is used for managing internal controlling. When you dividing your company into profit centers, it allows you to delegate responsibility to decentralized units and allows you to treat as separate companies in a company. It also allows you to calculate key figures in cost accounting like- ROI, Cash flow, etc.

Q 7 - Product Costing is Cost Center Planning and goal of cost center planning is to plan total dollars and quantities in each Cost Center in a Plant?

A - True

B - False

Answer : A

Q 8 - Which of the following Profitability Analysis are supported?

A - Costing Based

B - Account based

C - Activity Based

D - A & B

E - A,B & C

Answer : D

Q 9 - What is Transaction Code for post incoming payment?

A - F11

B - F27

C - F55

D - F28

Answer : D

Q 10 - Transaction data normally remains same in system and is stored in line item tables?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Transaction data keeps on changing in system and is stored in line item tables.


sap_cca_questions_answers.htm

Advertisements