SAP EWM Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP EWM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : B

Explanation

SAP EWM is part of SAP Supply chain management like Warehouse management system but provides more robust and advance features to manage key activities in Warehouse.

Q 2 - Which of the following is used to perform activities like picking, put away or a physical inventory?

A - Storage Bin

B - Activity Areas

C - Storage Section

D - None of the above

Answer : B

Explanation

Activity Areas

Storage bins are further categorized in activity area. It includes activities like picking, put away or a physical inventory. As per activity, you can assign same storage bin to multiple activity areas.

Q 3 - Goods Receipt area is an interim storage types?

A - True

B - False

Answer : A

Q 4 - When a customer complains about a product and return is raised, you can perform a check if this is same product that is supplied to him. Which of the following Serial number profile is maintained in ERP or in EWM system?

A - Serial Number for Document items

B - Serial Numbers on warehouse number level

C - Serial number of warehouse movement

D - No Serial number requirement

Answer : A

Explanation

A - Serial Number for document items −

This serial number is used for returns. When a customer complains about a product and return is raised, you can perform a check if this is same product that is supplied to him. This serial number is not used for other warehouse tasks.

Q 5 - When an Outbound delivery document is created, which of the following steps are performed in ERP system?

A - Sales Order & Outbound Delivery

B - None of the above

C - Outbound Delivery Request

D - Outbound Delivery Order

Answer : A

Q 6 - To create an inbound delivery, which of the following key is set in a Purchase Order item?

A - Order Item Confirmation Key

B - Planned Confirmation Key

C - Confirmation Control Key

D - None of the above

Answer : C

Q 7 - Which of the following document contains the data required for triggering and monitoring the complete outbound delivery process?

A - Outbound Delivery Request

B - Outbound Delivery Order

C - Outbound Delivery

D - None of the above

Answer : B

Q 8 - You can perform sorting across multiple storage types is possible by defining storage type groups?

A - True

B - False

Answer : A

Q 9 - In planned replenishment, Replenishment control is triggered when the stock is less than the minimum quantity?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Planned replenishment can be performed either interactively or in the background. The system calculates the replenishment in accordance with the defined minimum quantity and maximum quantity. Replenishment control is triggered when the stock is less than the minimum quantity.

Q 10 - An Ad-hoc physical inventory is type of physical inventory, which is performed on a specific day?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Ad-hoc physical inventory is type of continuous physical inventory and It can be executed anytime during the fiscal year, an ad hoc physical inventory may become necessary,

You can perform ad-hoc physical inventory say if a product has been damaged. This procedure can be performed at the storage bin level or it can be product-specific.


sap_ewm_questions_answers.htm

Advertisements