SAP FICO Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP FICO. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following is a smallest unit in an organization for which financial statements (profit-loss statement, etc.) can be generated?

A - A Company

B - Company Code

C - Functional area

D - Credit Control

Answer : B

Explanation

In SAP FI, a company can comprise of multiple codes, however it acts as a single unit for which financial statements are available. Company code is smallest unit in an organization for which financial statements (profit-loss statement, etc.) can be generated.

Q 3 - Which of the following system is responsible for configuration of STMS?

A - QA system

B - SAP Landscape

C - Domain Controller

D - Production System

Answer : C

Q 4 - Posting periods can be only be assigned to one company code?

A - True

B - False

Answer : B

Q 5 - You can also hold posting of a G/L document or temporarily save the document in which of the following conditions?

A - When G/L document is not complete

B - Incomplete/Incorrect Information in the document

C - To save the document at later stage

D - All of the above

Answer : D

Explanation

You can also hold posting of a G/L document or temporarily save the document in below conditions −

  • When G/L document is not complete
  • Incomplete/Incorrect Information in the document
  • To save the document at later stage

Answer : E

Explanation

You can also reverse an incorrect document and can also clear the open items. A document can only be reversed if −

  • It contains no cleared items
  • It contains only customer, vendor, and G/L account items
  • It was posted with Financial Accounting
  • All entered values (such as business area, cost center, and tax code) are still valid

How to reverse a document in SAP FI?

T-code: FB08

Q 7 - While creating a vendor for a company code, which of the following field is used to determine payment details - immediately, after 7 days?

A - Recon account

B - Company code

C - Sort key

D - Payt terms

Answer : D

Q 8 - To release a task, which of the following transaction codes can be used?

A - SE05

B - SE07

C - SE09

D - SE04

Answer : C

Q 9 - When a customer misses the payment for the outstanding invoice by payment due date, you can generate letter using SAP FI and send it to customer address for reminding the customer outstanding payment. This is known as?

A - Month end closing

B - Rounding Differences

C - Dunning

D - None of these

Answer : C

Q 10 - Which of the following report in AR account analysis, which of the following can be used to analyze customer open transactions company wise, group wise, Credit control etc. User can define open transactions criteria based on due date, Payment history, Currency analysis, overdue items etc.?

A - Customer Line Item Analysis

B - Balance Analysis

C - Customer Evaluation Report

D - All of the above

Answer : C

Explanation

T-code: F.30

This report will help to analysis customer open transactions company wise, group wise, Credit control etc. User can define open transactions criteria based on due date, Payment history, Currency analysis, overdue items etc.


sap_fico_questions_answers.htm

Advertisements