SAP Fiori Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Fiori. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - In SAP Fiori, which of the following technology provides a viable option for creating a secure SSO infrastructure if you're considering extending single sign-on to extranet or cross-company scenarios?

A - SAP Single Sign on

B - X.509 certificates

C - Kerberos

D - Window AD authentication

Answer : B

Explanation

X.509 certificates

Q 2 - You can implement enhanced security in SAP Back end server while configuring Central Hub deployment of NetWeaver gateway. Which of the following allow you to implement this?

A - As Gateway is configured multiple times

B - Business suite and NW gateway are deployed on same server

C - Business logic and Backend data from UI layer

D - It is recommended for test environment

Answer : C

Explanation

UI layer and SAP NetWeaver gateway is contained in ABAP Front-end server. The ABAP back end server contains business logic and back end data. Separating business logic and back end data from UI layer has below advantages −

Single Point of maintenance for UI issues- such as browser support and updated version of SAP UI5 libraries.

Central place for theming and branding SAP Fiori Apps. Routing and composition of multiple backend systems is supported.

Single Point of access to backend systems and enhanced security because of no direct access to backend system. SAP recommends Central Hub deployment especially for Productive environment. Separate NetWeaver Gateway system is required.

Q 3 - In SAP NetWeaver Gateway hub deployment, Gateway service development takes place in which of the following system?

A - IW_HDB (Hana)

B - IW_PGW (Process Gateway)

C - IW_GIL (GENIL)

D - IW_BEP add-on

Answer : D

Explanation

Gateway service development takes place in which ever system contains the IW_BEP add-on.

Q 4 - In SAP Fiori Work flow, it can be used on which of the following device type?

A - Tablet

B - Mobile

C - Desktop

D - B & C

E - All of the above

Answer : E

Answer : D

Q 6 - In SAP Fiori Back End system, which of the following OData service to define model and to use the method define to create entity, properties etc. using code based implementation?

A - Data Provider Class

B - Base Class

C - Model Provider Class

D - Extension Class

Answer : C

Explanation

MPC - This is used to define model. You can use the method Define to create entity, properties etc. using code based implementation.

Q 7 - In intent based navigation, Navigation inside a single application has to be performed by the application.

A - True

B - False

Answer : A

Answer : B

Q 9 - Which of the following is based on search models?

A - Transaction Apps

B - Fact Sheets

C - Analytical Apps

D - All of the above

E - B and C

Answer : B

Explanation

Q 10 - Which of the following authentication method in Fiori security allow users to access multiple SAP applications and services through SAPgui and web browsers without further username and password inputs from the user?

A - Session tickets

B - Logon Tickets

C - X.509 certificates

D - SPNEGO/KERBEROS

Answer : B


sap_fiori_questions_answers.htm

Advertisements