SAP HANA Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP HANA. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : D

Explanation

Target table should have same columns and data types otherwise you can use a new template table option.

Answer : B

Explanation

UNION is used to combine the results of two or more Select statements. However it will eliminate duplicate rows

Union All

This operation is similar to Union. But it also shows the duplicate rows.

Q 3 - A SAP HANA developer has two tables and while joining the tables he is getting output as number of rows in table A multiplied by table B. Which of the below Join type is used?

A - Cross Join

B - Outer Join

C - Inner Join

D - Self Join

Answer : A

Explanation

CROSS JOIN produces a result set which is the number of rows in the first table multiplied by the number of rows in the second table, if no WHERE clause is used along with CROSS JOIN. This kind of result is called as Cartesian Product.

Q 4 - In SAP HANA Modeling, to copy an existing view and without making any changes to it, which of the below option should be used?

A - Copy

B - Derived

C - Standard

D - Time

E - All of the above

Answer : B

Explanation

Copy from − If you want to use already existing attribute view s template then go for this(you can modification if required for current one).

Derived − This is kind of reference type. You cannot do modifications to the current one (Do the changes for main one).

Q 5 - Which of the below Data Replication method requires no additional server or application in the SAP HANA system landscape?

A - SLT

B - Data Service

C - DXC

D - Log based method

Answer : C

Explanation

Reuses existing proprietary extraction, transformation, and load mechanism built into SAP Business Suite systems over a simple HTTP(S) connection to SAP HANA.

Requires no additional server or application in the system landscape (Simplicity)

Q 6 - In SAP HANA database, an administrator can see that log area is filling continuously and causing database to hang. What can be done to fix this issue?

A - Limit File Size

B - Use backint destination type

C - Enable Automatic log backup

D - Use 3rd party backup tool

Answer : C

Explanation

Enable Automatic log backup option: It helps you to keep log area vacant. If you disable this log area will continue to fill and that can result database to hang.

Q 7 - To provide unfiltered read only access to all system views, which of the below system privilege type should be added to user profile?

A - Data Admin

B - Catalog Read

C - Audit Admin

D - Credential Admin

Answer : B

Explanation

It authorizes users to have unfiltered read-only access to all system views.

Normally, the content of these views is filtered based on the privileges of the accessing user.

Q 8 - Consider a SAP HANA system with a permanent license which is about to expire. How many days an administrator has to get it renew after the permanent license is expired.

A - 28 days

B - 30 days

C - 14 days

D - 45 days

Answer : A

Explanation

Permanent License keys are valid till the predefine expiration date. License keys specify amount of memory licensed to target HANA installation. They can installed from SAP Market place under Keys and Requests tab. When a permanent License key is expired, a temporary license key is issued which is valid for only 28 days. During this period you have to install a permanent License key again.

Q 9 - Which of the below option can be used to check the configuration, current alerts, all services running and manufacturer details in HANA system?

A - System Monitor

B - Administration

C - SQL Editor

D - Open Perspective

Answer : B

Explanation

Administration tab is used to get all the details- about manufacturer, services running, alerts, performance, volumes, etc.

Q 10 - Which of the below user can access HANA system via HTTP/HTTPS applications and doesn’t have access to create objects in schema in HANA database?

A - Standard User

B - Public User

C - Restricted User

D - Power User

E - Application User

Answer : C

Explanation

Restricted users are those users who access HANA system with some applications and they don’t have SQL privileges on HANA system. When these users are created they don’t have any access initially.

If we compare restricted users with Standard users −

Restricted users can’t create objects in HANA database or their own Schemas.

They don’t have access to view any data in database as they don’t have generic Public role added to profile like standard users.

They can connect to HANA database only using HTTP/HTTPS


sap_hana_questions_answers.htm

Advertisements