SAP IDT Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP IDT. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : B

Explanation

Universe Design Tool (UDT) Information Design Tool (IDT)
Universe file extension - .unv Universe file extension - .unx
You can’t open .unx file and also it can’t be converted to unv to open in UDT. You can open unv fileby converting unv file to unx file extension.
It is single source enabled. It is multisource enabled.
It can’t be directly connected to Dashboard designer and Crystal Reports latest version. It can be directly connected to Dashboard designer and Crystal Reports latest version.

Q 2 - To create multilingual Universe in Information Design tool, which of the following option should be used to determine language of metadata in query panel?

A - Business Layer Editor

B - Check Integrity

C - Repository Resources

D - Show Values

E - Preferred Viewing locale

Answer : E

Explanation

Go to Information Design Tool → Preferences → Data Foundation Editor → Preferred Viewing Locale determines the language of the metadata and data in the Query Panel.

Q 3 - While defining a connection in IDT, which of the following is not an option under connection parameters?

A - Pool time Out

B - Array fetch size

C - Array Bind size

D - Login Timeout

E - Authentication Mode

Answer : E

Explanation

You can define connection parameters like - Time out, Array fetch size, Array Bind size, etc.

Q 4 - Which of the following can be used to break the loops in Data Foundation when you are not able break loop using an Alias table?

A - Alias Table

B - Derived Table

C - Context

D - Joins

Answer : C

Explanation

Context are also used to break the loops in Data Foundation when you are not able to break loop using an Alias table.

When you have multiple fact tables that are connected to a single dimension table, you create a Context for each fact table in this case.

Q 5 - Which of the following feature can be used to facilitate custom drill down between objects from same or different classes according to user requirement?

A - Custom Hierarchies

B - Linked Universe

C - List of Values

D - Aggregate Awareness

Answer : A

Q 6 - To use same font for all the components, which of the following font type should be selected under document properties?

A - Global Font

B - Device Font

C - Embedded Font

D - None of these

Answer : A

Explanation

Different fonts can be set for different components. There is an option to setup the global font if you want to use same font for all the components. This can be used on device fonts or on embedded fonts. When you use machine fonts, exported file is smaller and you can’t rotate text. When embedded fonts are used, you can rotate text and file size is large.

Q 7 - Which of the following property of a component is used to set the Blank cell, visibility, range limit, etc.?

A - Insertion

B - Behavior

C - Appearance

D - General

Answer : B

Explanation

Behavior

It is used to set behavior of component in the model - limits, Blank cell, visibility, etc.

Q 8 - Which of the following is not a template category under Files → Templates in Dashboard designer?

A - Government

B - HR

C - Sales

D - Operations

E - Layout

Answer : D

Q 9 - To configure a query as a Web Service, which of the following option should be used?

A - Data Manager

B - Export Settings

C - Preferences

D - Import Wizard

Answer : A

Q 10 - Using ignore excel formula error options, you can make cells that contain invalid excel formulas as empty cells under Excel option?

A - True

B - False

Answer : A


sap_idt_questions_answers.htm

Advertisements