SAP Lumira Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Lumira. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following is an old name of SAP Lumira?

A - Web Intelligence

B - Dashboard

C - Data Visualization Intelligence

D - Visual Intelligence

Answer : D

Q 2 - Universes that are created with .unx extension using Information Design Tool/.unv files created in UDT and published to BI repository can be used as data source in SAP Lumira. Which of the following parameter value is not required normally to connect to Universe?

A - Host Name

B - Authentication Type

C - Port Number

D - User Name

Answer : C

Explanation

Enter the Credential details for Universe −

  • Host name
  • User Name
  • Password
  • Authentication Type
  • Click on Connect option

Q 3 - You want to add a new calculated measure to data set acquired in SAP Lumira. Which tab you can use to achieve this?

A - Prepare

B - Visualize

C - Compose

D - Share

Answer : A

Q 4 - Which of the following use SAP HANA as part of system landscape?

A - SAP Lumira Desktop

B - SAP Lumira Server

C - SAP Lumira Cloud

D - All of the above

Answer : B

Answer : C

Q 6 - In SAP Lumira, you want to check how data is spread over multiple axis in a single chart. Which of the following function you can use in Chart builder?

A - Creating a chart directly using Chart Builder

B - Adding a chart in Chart builder

C - Plotting measures as a dimension in a chart

D - All of the above

Answer : C

Explanation

You can also add measures as a dimension in SAP Lumira. To do this add two or more measures as dimensions in the chart. This can be used to check how data is spread over multiple axis in a single chart.

Q 7 - Which of the following allows you to print Visualizations (PDF format) in SAP Lumira?

A - Prepare

B - Compose

C - Share

D - Visualize

Answer : C

Explanation

To Print a Visualization, go to Share tab → Select Visualizations and you will get an option to Print Visualization at the top.

Q 8 - SAP Lumira server uses which of the following component of HANA system to use SAP HANA platform?

A - Index Server

B - Preprocessor

C - XS Engine

D - Name Server

E - Host Agent

Answer : C

Q 9 - You can add a hyperlink to an external web page, or to another page in the same story. The hyperlink can be added to highlighted text in text boxes, pictograms, shapes, and pictures?

A - True

B - False

Answer : A

Q 10 - To apply Input control, which of the following panel can be used in Compose room?

A - Content Panel

B - Page Settings

C - Preview

D - Chart Builder

E - Story Selector

Answer : A

Explanation

Select Input Controls on the Content Panel. Dimensions from the selected dataset appear on the gallery above the Content Panel. If you want to view dimensions from a different dataset, choose it from the dataset selector → Drag a dimension to the story.


sap_lumira_questions_answers.htm

Advertisements