SAP PI Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PI. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - In SAP PI architecture, which of the following is used for routing and mapping and provides central integration server services and mapping runtime for source and target system?

A - Runtime Workbench

B - Business Process Engine

C - Integration Engine

D - Central Advanced Adapter Engine AAE

Answer : C

Explanation

Integration Engine

This engine is used for routing and mapping and provides central integration server services. If source structure is different from target structure, integration engine calls mapping runtime as shown in below pic to convert source structure to target structure.

Q 2 - Which of the following is not a UI tool under Enterprise Service Repository ESR in PI system?

A - Enterprise Service Builder

B - Web UI

C - Service Registry

D - Integration Builder

Answer : D

Explanation

Under Enterprise Service Repository, you can see different UI tools- Enterprise Service Builder and Web UI and Service Registry.

Q 3 - In System Landscape directory, which of the following can be used to view and define systems and servers?

A - Technical Systems

B - Business Systems

C - Software components

D - None of these

Answer : A

Explanation

Under Landscape, you can find below options −

  • Technical Systems − You can view and define systems and servers.

  • Landscapes − You can view and configure group of systems.

  • Business Systems − You can view and configure business systems for use in Process Integration.

Software Catalog

  • Products − To view products in SAP software catalog.

  • Software components − To view software components in SAP Software catalog.

Q 4 - In SAP PI, Enterprise Service Repository what is the cardinality between message type and data type?

A - 1:1

B - 1:n

C - 1:2

D - None of these

Answer : B

Q 5 - In SAP PI system, which of the following design objects are not mandatory?

A - Message types

B - Data type

C - Service Interfaces

D - Mapping & Integration processes

E - None of the above

Answer : D

Explanation

Below table defines common design objects, their functions and use in a scenario −

Design Object Mandatory Function
Integration scenarios No It is used to bundle all necessary design objects
Message types Yes It is used to encapsulate data types
Data types Yes It is used to describe structure of data to be exchanged
Service Interfaces Yes It encapsulates message types and parameters
Mapping No Mapping of message
Integration processes No It defines ccBPM workflows

Q 6 - Which of the following adapter allows you to communicate using proxy. This adapter does not run in the Advanced Adapter Engine and runs in the Integration Engine?

A - IDOC

B - HTTP

C - XI Adapter

D - File/FTP adapter

Answer : C

Explanation

XI Adapter

This adapter allows you to communicate using proxy. This adapter does not run in the Advanced Adapter Engine and runs in the Integration Engine. it is used only for establishing the HTTP connection to the receiver.

Q 8 - In an Inbound IDOC process, you don’t need a partner profile to determine further processing?

A - True

B - False

Answer : B

Q 9 - Which of the following can be used to process HTTP requests?

A - HTTP

B - HTML

C - XML

D - ABAP

Answer : D

Answer : D

Explanation

SAP NetWeaver Gateway does not do the following

  • Is not a mobile infrastructure.
  • Replace SAP NetWeaver Pl and SOA services

sap_pi_questions_answers.htm

Advertisements