SAP PM Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - In Plant Maintenance, arrange the following tasks in correct order?

  • Notification

  • Newly Created Work Order

  • Creation of Purchase request for work orders

  • Purchase Order created and parts Received

  • Parts issues to Work Order

  • Approval and Planning of Work Order

A - 6, 5,4,3,2,1

B - 3,1,2,4,5,6

C - 3,2,1,6,5,4

D - 1,2,3,4,5,6

E - None of These

Answer : D

Explanation

Key Steps that are included as part of Work Order Notification under SAP PM −

  • Notification
  • Newly Created Work Order
  • Creation of Purchase request for work orders
  • Purchase Order created and parts Received
  • Parts issues to Work Order
  • Approval and Planning of Work Order
  • Scheduling and Releasing Work Order
  • Work Order Execution
  • Closing a Work Order

Answer : C

Explanation

In SAP PM, when there is a malfunction occurs for any of the equipment which requires a response from Maintenance team. The process of correcting this situation is known as Breakdown maintenance.

Q 4 - Which process of SAP Plant Maintenance is used to repair spare parts and to return the spare parts to warehouse or to the equipment?

A - Refurbishment Process

B - Project-Oriented Maintenance

C - Breakdown Maintenance

D - Preventive Maintenance

E - Work Clearance Maintenance

Answer : A

Explanation

Refurbishment is defined as process to repair spare parts and to return the spare parts to warehouse or to the equipment. You can define a Refurbishment order as Maintenance order by which you can execute the process of refurbishing damaged equipment and to perform this you need a material and Serial # combination.

Q 5 - In an Organization, Which of the following factor doesn’t affect work place safety?

A - Task Category

B - Technical specifications of the system

C - Organization within the maintenance department

D - Bill of Material

Answer : D

Q 6 - In Refurbishment process, to move the material to Warehouse which of the following movement type is created?

A - Movement type 101

B - Movement type 102

C - Movement type 103

D - Movement type 104

Answer : A

Q 8 - Which of the following T-code is used to create a Warranty object?

A - IE01

B - IL01

C - IQ01

D - IB51

Answer : A

Q 9 - When you assign multiple packages with different cycle duration to a strategy, all packages can have different dimensions?

A - True

B - False

Answer : B

Q 10 - Which of the following are the technical objects?

A - None

B - Equipment & Functional location

C - Material

D - BOM

Answer : B


sap_pm_questions_answers.htm

Advertisements