SAP PP Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PP. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - In which of the Production type, produce materials changed with each lot and costs are calculated as per orders and lots?

A - Repetitive production

B - Discrete Production

C - Manufacturing Production

D - Material Requirement Planning

Answer : B

Explanation

Discrete production is known as industry where produce materials changed with each lot and costs are calculated as per orders and lots.

In Repetitive production, product is not changed for longer time period and production is done as total quantity and not in the form of individual lots.

Q 2 - When you specially tailor the make-to-order production of products as per requirements of the customers, which of the following BOM can be used?

A - Material BOM

B - Cost BOM

C - Equipment BOM

D - Sales Order BOM

Answer : D

Explanation

Sales Order BOM is used when you specially tailor the make-to-order production of products as per requirements of the customers. To meet the customer requirements, you make sales order specific modifications to various assemblies.

Q 3 - Which of the following T-code can be used to change Routing in PP?

A - CA01

B - CA02

C - CA03

D - CA04

Answer : B

Answer : A

Explanation

When you use Planning strategy 10, only PIR quantity is considered for MRP run and sales order are completely ignored. In this PIR requirement type LSF and is reduced when you deliver stock to customer.

Q 5 - Which of the following doesn’t represent an issue Material Requirement Planning element?

A - Sales Order

B - PIR

C - Transfer Order

D - Production Order

Answer : D

Explanation

Issues include PIRs, Dependent Requirements, Order Reservations, Sales Orders, Issuing Stock Transfer Orders, etc. and receipts include Production Orders, Purchase Requisitions, Purchase Orders, Open Production Orders, Receiving Stock Transfer Order, Schedule lines, etc.

Q 6 - Which of the following is performed using Planning table and orders are processed as define in work center to meet the Production process?

A - Capacity Planning

B - Capacity Leveling

C - Capacity Requirement gathering

D - All of these

Answer : B

Explanation

Capacity leveling is performed for performing detailed production planning purpose. This is done through planning table which is used to carry detailed planning of capacity requirements over time in future.

Q 7 - In an industry, there is a high product stability, high repetition rate, and product complexity is low. Which type of manufacturing is suitable for this type of production?

A - Discrete Manufacturing

B - Bulk Manufacturing

C - Repetitive Manufacturing

D - All of these

Answer : C

Q 8 - When raw material is consumed to produce material as per Production order, to perform goods issue movement type is?

A - 251

B - 101

C - 261

D - 103

Answer : C

Explanation

In SAP PP, goods issue is done when raw material is consumed to produce material as per Production order. When goods are issued, system decreases the inventory of components at the storage location in Production Planning system.

Movement type 261 is used for goods issue.

Q 9 - Which of the following report is used to collect information about hierarchy of work center of a shift?

A - Shift Transfer Report

B - Shift Report

C - Shift Work center Report

D - None of these

Answer : B

Q 10 - Long term planning is almost similar to Material requirement planning in simulate version to predict the production plan as per future requirements?

A - True

B - False

Answer : A


sap_pp_questions_answers.htm

Advertisements