SAP QM Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP QM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Under quality control, you have quality notifications, standard reports and Quality notification system. What actions has to be taken as per defect finding?

A - True

B - False

Answer : A

Q 2 - In SAP QM process, it doesn’t involve an inspection at supplier site before there is delivery due from the supplier?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Using SAP QM process, you can also initiate an inspection at supplier site before there is delivery due from the supplier.

Q 3 - Which of the following in QM is used to determine the size of inspection lot to be used in inspection plan under Quality planning?

A - Master inspection charactertics

B - Inspection Method

C - Sampling Procedure

D - None of these

Answer : C

Explanation

Sampling procedure in QM is used to determine the size of inspection lot to be used in inspection plan under Quality planning. You can define a sampling procedure as fixed sample, percentage or other sample. A sampling scheme contains collection of sampling plans.

Answer : A

Explanation

AQL (Acceptable Quality Level) is the quality level that represents the upper limit of a satisfactory average quality level for an acceptance sampling inspection.

Q 7 - What is SAP inspection type used for final lot inspection?

A - 01

B - 02

C - 03

D - 04

Answer : D

Q 8 - For each good receipt, SAP system creates a one inspection lot which contains details- vendor, date or purchase, etc.?

A - True

B - False

Answer : A

Q 9 - How many Quality principle exists?

A - 7

B - 8

C - 9

D - None

Answer : B

Q 10 - In a Sampling scheme, variable inspections include −

A - K-Factor

B - Sample Size

C - Both

D - None of the above

Answer : C

Explanation

The sample size, acceptance number, and rejection number for attributive inspections and sample size and K-factor for variable inspections.


sap_qm_questions_answers.htm

Advertisements