SAP SCM Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP SCM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : D

Explanation

The primary applications are SAP General Areas, SAP Supply Network Collaboration SNC, SAP Extended Warehouse Management EWM, Advanced Planning and Optimization (APO), Forecasting and Replenishment FRE and SAP Transportation Management TM.

Q 2 - Functions related to Supply Chain management in SAP ERP system are all of the following except?

A - Supply chain planning

B - Supply chain execution

C - Supply chain collaboration

D - Supply chain cooperation

E - Supply chain coordination

Answer : D

Explanation

SC Collaboration

This is used to help in making collaborative forecasts and agreements.

SC Planning

This is used to generate the operational plans as per current and relevant data in the system.

SC coordination

This component in Supply Chain is used to coordinate the exchange of data and information between different business units.

SC Execution

This is used to ensure that you execute the supply chain plans in the best possible manner to get the desired result.

Q 3 - Which of the following module of PP is used to fill demand and supply gap?

A - BOM

B - MRP

C - Work Center

D - Routing

Answer : B

Explanation

MRP run or planning run is an engine which is used to fill demand and supply gap.

Answer : C

Explanation

Good receipt is performed when material is produced as per Production order and goods is placed at storage location. The stock quantity is increased and movement type 101 is entered.

Q 5 - How many BOM’s can be created for a product?

A - 9

B - 99

C - 999

D - 100

Answer : B

Explanation

You can create up to 99 Bills of Material.

Q 6 - In SAP system, Production data structures generated from SAP R/3 master data contains the following data?

A - Bill of material

B - Master recipe

C - Routing

D - All of the above

Answer : D

Q 7 - In SAP APO, you can change the data in PDs and also display the data?

A - True

B - False

Answer : B

Answer : B

Q 9 - Which of the following transaction can be used to check inconsistency of stocks and location products?

A - SAPAPO/OM_REORG_DAILY

B - /SAPAPO/TS_LCM_REORG

C - /SAPAPO/OM17

D - /SAPAPO/DM_PEGKEY_REORG

Answer : C

Q 10 - Which of the following is used to fill the demand and supply gap in Production process?

A - BOM

B - MRP run

C - Work Center

D - Routing

Answer : B

Explanation

MRP run or planning run is an engine which is used to fill demand and supply gap. Issues & Receipts are called MRP Elements.


sap_scm_questions_answers.htm

Advertisements