SAP Solman Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Solman. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following are supported browsers for SAP Solution Manager?

A - Microsoft IE

B - Mozilla Firefox

C - Google Chrome

D - Apple Safari

E - All of the above

Answer : E

Explanation

  • Microsoft Internet Explorer
    • IE11 Desktop (recommended)
    • IE7-IE10 until Jan 2016
  • Mozilla Firefox
    • Latest Extended Support Release Cycle (SAP recommended)
    • Latest Rapid Release Cycle (a backup browser is needed)
  • Google Chrome
    • Latest Release Cycle for Windows
  • Apple Safari
    • On OS X for 3 years from version release date

Q 2 - While defining Business blue print, you have to select source system, which of the following is an available option?

A - Business Process Repository

B - Project

C - Solution

D - A & B

E - A, B & C

Answer : E

Q 4 - In SAP Solman, logical landscape information about product systems is provided by the technical systems and SLD?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Logical landscape information about product systems must be created manually because this information is not provided by the technical systems and the SLD.

Q 5 - In Planning down time Technical mode, system is technically up and you have no access?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Planning Downtime

Technical work mode is defined as work mode during which the system is technically down and you do not have access. System administrators can use this work mode to perform planned administration tasks that can only be performed during downtime.

Q 6 - To plan work mode, which of the following tab you should access in SAP Solution Manager?

A - Job Management

B - Solution Documentation Assistant

C - System Administration

D - Technical Administration

Answer : D

Explanation

To Plan a Work mode, you have to navigate Technical Administration Work Center.

Select Work Mode Management → Type Selection area, select a component type.

Q 7 - In SAP Solman Test Management Work Center, which of the following option is used to ensure how business processes will respond after changes?

A - TBOM Worklist

B - BP Change Analyzer

C - Tester Worklist

D - Test Repository

Answer : B

Explanation

BP Change Analyzer, to analyze changes to system. You can use this to ensure how business processes will respond after changes.

Q 8 - Which of the following Transaction code is used for Business Blueprint in SAP Solution Manager?

A - Solar01

B - Solar03

C - Solar05

D - None of the above

Answer : A

Q 9 - Which of the following processes in SAP Solman deals with importing enhancement and support packages, and implementing critical SAP Notes?

A - Incident Management

B - Business Process Operations

C - IT Task Management

D - Maintenance Management

Answer : D

Explanation

Maintenance Management includes importing enhancement and support packages, and implementing critical SAP Notes. This function allows you to perform multiple functions for system Landscape.

Q 10 - Which of the following can be used to raise a change request in SAP Solman?

A - From Business Blueprint

B - From a Solution

C - From a Roadmap

D - From an Incident

E - A, B & C

F - All of these

Answer : F

Explanation

A Change request can be created from the following reference objects −

  • From WebUI Client
  • From an Existing Template
  • From Business Blueprint
  • From a Solution
  • From a Roadmap
  • From an Incident
  • From a Job Request
  • From System Recommendations
  • From a Project Task

sap_solman_questions_answers.htm

Advertisements