SAP SRM Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP SRM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 2 - Which of the following is an example of Partner Function?

A - Supplier

B - Invoicing Party

C - Customer

D - All of the above

Answer : B

Q 3 - When a contract is selected for renew and is in saved state, the status of contract is set as?

A - In Renewal

B - In Negotiation

C - In Distribution

D - All of the above

Answer : B

Explanation

When a contract is selected for renew and is in saved state, the status of contract is set as in negotiation.

Q 4 - When you convert RFx to live auction by choosing Convert to Auction button in RFx, RFx is set to the status?

A - Released

B - Distributed

C - Completed

D - In Process

Answer : C

Q 5 - Is Shopping cart creation and back end processing independent on deployment scenario?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Shopping cart creation and back end processing depends on deployment scenario.

Q 6 - You can also install SAP SRM as standalone without a backend system?

A - True

B - False

Answer : A

Q 7 - Which of the following component comes under Supplier Self Service portal?

A - Purchase Orders

B - Shipping Notifications

C - Scheduling Agreement Releases

D - All of the above

Answer : D

Q 8 - Which of the following supplier evaluation method is based on confirmation, invoice, and advanced supplier list?

A - Event-driven evaluation

B - Ad-hoc surveys

C - All of these

D - None of the above

Answer : A

Explanation

SAP supports two main methodologies for Supplier Evaluation −

Event-driven evaluation, triggered from confirmation, invoice, and advanced supplier list.

Ad-hoc surveys using the Supplier Survey Cockpit.

Q 9 - To perform Supplier Self Service SUS, which of the following additional component is required for supplier collaboration?

A - SAP Process Integration PI

B - SAP BW

C - OLTP system

D - Internet Transaction Server ITS

Answer : A

Q 10 - The customer requires an additional approval step with the responsible cost center as the approver, which of the following should be used?

A - Standard approval Work flows

B - BAdI implementation

C - Org Strucutre based work flows

D - All of the above

Answer : B


sap_srm_questions_answers.htm

Advertisements