SAP Webi Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Webi. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - When you open an existing report in WebI, which of the below mode allows you to create new data provider, change an existing data source or rename a data provider and all tool options are disabled?

A - Data

B - Reading

C - Design

D - Write

Answer : A

Explanation

Data Application Mode −

In this mode, you can create new data provider, change an existing data source or rename a data provider. You can also create, edit and manage queries which is used to pass data to reports.

In Data mode, it shows the list of all the available data providers and all the options in tool mode are disabled in this mode.

Q 2 - In Webi Rich client, to send a Webi document as an attachment in email which of the following is not a supported format?

A - PDF

B - XLS

C - CSV

D - HTML

E - Text

Answer : D

Explanation

You have an option to select the different attachment formats like PDF, XLS, CSV, Text, Unsecured wid.

Q 3 - Which Object is retrieved from the Input File Repository Server when you refresh a Web Intelligence document?

A - Universe

B - BEx

C - Publication

D - Hyperlink

E - Analysis View

Answer : A

Q 4 - Which of the following is not a type of query filter in query panel?

A - Predefined Filters

B - Custom Filters

C - Quick Filters

D - Report Filters

E - Prompts

Answer : D

Explanation

Types of Query Filters −

Below query filters are normally used −

  • Predefined Filters
  • Custom Filters
  • Quick Filters
  • Prompts

Q 5 - While creating a Webi document, how many blocks can be used?

A - 1

B - 2

C - 3

D - 4

E - No limit

Answer : E

Q 6 - Which of the following is not a part of a Prompt in query panel?

A - An Object

B - Message

C - An Operand

D - An Operator

Answer : D

Explanation

A Prompt contains below section −

  • An Object
  • An Operator
  • Message

Q 7 - Which of the following is not a Drill method in a Webi document?

A - Drill Up

B - Drill Down

C - Drill Through

D - Drill By

Answer : C

Answer : D

Explanation

You can rank the unranked data from database in your report. Database ranking allows you to rank the data at database level so when you run a query, data returned by query is already ranked.

Database ranking is done by editing the script generated by query. If you database doesn’t support ranking, then option to create ranking will not highlight in query panel.

Also note that Ranking can’t be created on hierarchical data.

Q 9 - Which of the following chart in Webi can be used to show five number summary based on distribution of a dataset: the maximum, the minimum, the first quartile, the third quartile, and the median and can also show abnormal values called outliers?

A - Map chart

B - Dot chart with 2 axis

C - Point chart

D - Box Plot

E - Pie

Answer : C


sap_webi_questions_answers.htm

Advertisements