SVG - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SVG Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : C

Explanation

SVG is a XML based format to draw vector images. It is used to draw two - dimentional vector images.

Q 2 - Which of the following tag of SVG is used to draw a line?

A - linear

B - line

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : B

Explanation

line tag of SVG is used to draw a line.

Q 3 - Which of the following attribute of text tag of SVG sets the rendering length of the text?

A - rotation

B - textlength

C - dx

D - dy

Answer : B

Explanation

'textlength' attribute of text tag of SVG sets the rendering length of the text.

Q 4 - Can we get a SVG document using javascript?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

In javascript functions, document represents SVG document and can be used to get the SVG elements.

Q 5 - Which of the following represents height of the rectangle?

A - y

B - ry

C - height

D - None of the above

Answer : C

Explanation

height − height of the rectangle.

Q 6 - Which of the following represents y-axis co-ordinate of the start point of a line?

A - x1

B - y1

C - x2

D - y2

Answer : B

Explanation

y1 − y-axis co-ordinate of the start point. Default is 0.

Answer : A

Explanation

When commands are in Upper case, these represents absolute path.

Q 8 - What is the default value of y-axis co-ordinate of top left of the rectangle?

A - 0

B - -1

C - Any arbitrary value.

D - None of the above.

Answer : A

Explanation

Default value is 0.

Q 9 - m command of path element move from one point to another point.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

m command of path element move from one point to another point.

Q 10 - l command of path element move from one point to another point.

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

m command of path element move from one point to another point.


svg_questions_answers.htm

Advertisements