Spring Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to VBScript Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : C

Explaination

Variables declared using 'Dim' keyword at a Procedure level are available only within the same procedure. Variables declared using 'Dim' Keyword at script level are available to all the procedures within the same script.

Q 2 - Which of the following operator can be used to check if two numbers are equal or not in VBScript?

A - !=

B - <>

C - not

D - None of the above.

Answer : B

Explaination

<> operator is used to check if two numbers are equal or not.

Q 3 - Which of the following function of VBScript converts a given number of any variant subtype to Double?

A - CDbl

B - CInt

C - CLng

D - CSng

Answer : A

Explaination

CDbl function converts a given number of any variant subtype to Double.

Q 4 - How will you get a random number between 0 and 1 in VBScript?

A - Using Oct function

B - Using Hex function

C - Using Rnd function

D - Using Sqr function

Answer : C

Explaination

Using Rnd function,which returns a random number between 0 and 1.

Q 5 - What StrComp(String1, String2) returns if String1 is less than String2 in lexicographical order?

A - -1

B - 0

C - 1

D - None of the above.

Answer : A

Explaination

StrComp(String1, String2) returns -1 if String1 is less than String2 in lexicographical order.

Q 6 - How will you get a string with the specified character the specified number of times in VBScript?

A - Using Replace function

B - Using Compare function

C - Using InStr function

D - Using String function

Answer : D

Explaination

Using String function, which returns a String with a specified character the specified number of times.

Q 7 - How to pass argument by reference to a function in VBScript?

A - Using ByVal keyword

B - Using ByRef keyword

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : B

Explaination

If ByRef is specified, then the arguments are sent as by reference when the function or procedure is called.

Q 10 - What is the output of A & B in VBScript if A = "VB" and B = "Script"?

A - VBScript

B - Error

Answer : A

Explaination

& operator concatenates two values. So A & B will give VBScript.


vbscript_questions_answers.htm

Advertisements